fbpx

Sådan vælger du det rigtige udstyr
til brandkurser

Skal du bruge brandøvelsesudstyr, bør du vælge udstyr, som både simulerer relevante brandsituationer, kan bruges på befolkede steder og hvor der er begrænset plads. Vigtigst af alt, skal det være nemt at bruge og yde maksimal sikkerhed for både instruktører og kursusdeltagere. Hvad det er for noget særligt udstyr, du skal bruge til brandslukningsøvelser, kan du læse mere om her.

Når du skal træne brandslukning eller holde kurser i elementær brandbekæmpelse, er det vigtigt, at du
vælger udstyr, som giver

  • mulighed for at have fuld kontrol over ilden
  • en realistisk simulering af brandsituationen
  • kan holde til at blive brugt i mange år

Realistiske brandøvelser for alle

Mobile brændere, som bruger propangas, skaber praktisk taget ikke nogen røgudvikling. Det betyder, at du kan bruge brænderne stort set overalt, f.eks. om bord på skibe, på parkeringspladser, på offentlige pladser og i skolegårde, så brandøvelserne bliver så realistiske som muligt.

De mobile brændere er særdeles brugervenlige, således at du hurtigt kan tænde og slukke ilden ved hjælp af fjernbetjeningen. Dermed er flammerne altid 100 % under kontrol. Det gør det både nemt og sikkert at bruge udstyret.

Samtidig gør fjernbetjeningen det nemt og hurtigt, at afholde brandøvelserne. Selv når der er mange deltagere og dermed mange brande, der skal tændes og slukkes.

Kvalitet kan betale sig

Åben ild, pulverslukkere m.m. er hårdt for udstyret. Udstyr i dårlig kvalitet bliver derfor en bekostelig affære over tid.

I stedet kan det betale sig at investere i noget ordentligt grej fra starten af, som kan modstå høje temperaturer og oxidering. Udstyr, der i øvrigt er samlet i hånden og produceret i Danmark af førsteklasses rustfrit stål. Ja, faktisk ydes der 10 års garanti på stel og chassis på brænderne. Så holdbare er de.

Hvis du fra starten investerer i professionelt udstyr til træning i elementær brandbekæmpelse, vil du kunne bruge det igen og igen, år efter år. Det er udstyr, som virker hver gang. For der er ikke noget værre end at stå til en brandøvelse hos en kunde, og udstyret så ikke virker. TRIFIRE’s produkter er fremstillet i  højeste kvalitet, så de kan holde til de ofte ekstreme forhold under træningen. Se bare her!

Tørbrænderen, grundmodulet som skaber ilden

Udstyret er modulopbygget, så det er nemt at simulere forskellige typer af brande. Du skal blot anbringe en af de mange attrapper på grundmodulet, tørbrænderen. På den måde kan der gennemføres øvelser i slukning af brande i både papirkurve, elskabe, fedtgryder, fladskærme m.v.

Udstyret tåler alle typer brandslukkere: Vand, skum, pulver og kuldioxid (CO2) etc. Det betyder, at øvelserne giver deltagerne mulighed for både at identificere den rigtige type brandslukker og få praktisk erfaring med at bruge den.

Attrapper til brandtræning

Hvilke attrapper, der skal indkøbes, afhænger helt af, hvilke miljøer kursisterne kan risikere at komme til at slukke brande i.

F.eks. anvendes fedtgryde-attrappen, hvis kursisten skal lære, hvordan en fedtbrand slukkes korrekt og ufarligt. Med en lang teleskopstang med kop, hældes lidt vand på fedtbranden, så kursisten kan se, hvordan det IKKE skal gøres.

Arbejder kursisterne i f.eks. en restaurant eller beskæftiger sig med catering, er denne attrap en yderst vigtig del af dit udstyr til simulering af fedtbrand.

Sprængburet kan bruges til at demonstrere, hvad der sker, hvis en aerosoldåse udsættes for åben ild. Det plejer at være en af favoritøvelserne, for det giver ofte noget af et brag!  Se bare her!

Hvad så, når der skal simuleres væskebrænde?

Med væskebrænderen kan du simulere væskebrande op til 1,5 kvadratmeter. Det er nok mest aktuelt, hvis du skal undervise firmaer, som arbejder inden for offshore-industrien.

Virtuelle brandøvelser – helt nyt!!!

Endelig er det muligt at købe udstyr, som gør det muligt at træne brandslukning i et virtuelt og interaktivt miljø.

Det virtuelle udstyr fås i to variationer: En til almindelige brandkurser i elementær brandbekæmpelse FLAIM Extinguisher kaldet og en til professionelle brandfolk kaldet FLAIM Trainer. Læs mere om virtuelt udstyr til brandslukning her.

Vælg en løsning, der passer til dig

Træner du medarbejdere i elementær brandslukning, eller afholder du kurser i elementær brandbekæmpelse, kan vi sammensætte en løsning, der passer præcist til dit behov.

Kontakt os i dag – og få et tilbud på noget af det bedste og mest populære udstyr i branchen.

Har du spørgsmål?

Så lad os endelig høre fra dig

TRIFIRE er en specialiseret virksomhed, der udvikler, producerer og forhandler brandøvelsesudstyr. Vores mål er at sikre succesfulde brandøvelser, der opfylder de mange krav fra såvel professionelle og indkøbschefer som instruktører og almindelige brugere. 

Find os

Bakkegårdsvej 302 A, E
3050 Humlebæk
Danmark