fbpx

Sådan holder du et virtuelt
brandkursus i elementær
brandbekæmpelse

Elementær brandbekæmpelse er et kursus, hvor du lærer at bekæmpe de mest almindelige brande, som kan opstå i hverdagen. Kurset som er et krav i en lang række sammenhænge, kan enten afholdes med fysisk eller virtual reality udstyr. Læs her om fordelene ved at afholde et virtuelt brandkursus.

Et fysisk brandkursus kræver, at der er god plads, hvis det skal holdes under betryggende forhold i en virksomhed. Derfor er det ikke alle virksomheder, der har en hal, som er stor nok til at holde kurset indendørs, eller nok udenomsplads til at de kan holde det udenfor.

Et virtuelt brandkursus kan altid holdes i virksomheden

I stedet kan brandslukningskurset afholdes virtuelt i virksomheden ved hjælp af et særligt virtual reality udstyr. 

Her får kursisten nogle specielle virtual reality briller på. I brillerne ser kursisten et yderst realistisk 3D-miljø, hvor der kan trænes brandslukning af hverdagsting. Til selve brandslukningen medfølger en meget virkelighedstro brandslukker-attrap, som både vægt- og funktionsmæssigt svarer præcis til en fysisk brandslukker.

Ved hjælp af den nyeste virtual reality-teknologi kan kursisten se branden i VR-brillen og skal så trække splitten på brandslukkeren, rette den mod branden og slukke den på den rigtige måde. 

Kursistens fysiske betjening af brandslukker-attrappen registreres af nogle sensorer i den. De sender data videre til VR-brillen, så kursisten kan se, om han eller hun gør det rigtigt.

Kan foregå i et mødelokale 

Det gør det muligt at udstede et brandkursus-bevis, selv om virksomheden ikke har plads til et fysisk kursus. Med et VR-baseret kursus kan brandbeviset tages, når det passer ind i den enkelte medarbejders hverdag. Eller samlet i løbet af nogle timer en for- eller eftermiddag i virksomheden.

 

Her kan træningen i elementær brandbekæmpelse foregå indendørs i f.eks. et mødelokale i virksomheden – helt uden hverken røg- eller sodskader i lokalerne.

Træningen er lige så realistisk som i virkeligheden, og udstyret er så avanceret, at det meget præcist kan registrere, hvordan medarbejderne betjener brandslukkeren. Det sikrer, at det medarbejderne har trænet, i forbindelse med at de har taget deres brandbekæmpelse-bevis, også vil virke, hvis de en dag får brug for at bruge deres viden i praksis.

Vil du prøve at bekæmpe brande virtuelt?

Kunne du tænke dig at se, hvor realistisk og ægte et virtual reality-system til elementær brandbekæmpelse opleves i praksis?

Så kontakt os for en uforpligtende demonstration af FLAIM Extinguisher. Det er et australsk udviklet virtual reality-system, som TRIFIRE forhandler i hele Norden.

Systemet består af de to enheder, som er beskrevet ovenfor. Det er også muligt at udvikle virtual reality-optagelser internt i virksomheden, hvis I har særlige maskiner eller lokationer, som I ønsker at træne brandbekæmpelse i.

Systemet fås også i en endnu mere avanceret version, kaldet FLAIM Trainer. Den er udviklet til træning af professionelle brandfolk.

Få mere at vide om virtuelle brandkurser

Vil du vide mere om, hvordan du kan afholde et virtuelt kursus i elementær brandbekæmpelse med FLAIM Extinguisher? Eller er du professionel brandmand og vil vide mere om FLAIM Trainer? 

Så kontakt os i dag på tlf.: 96 19 10 19, send en mail til info@trifire.dk, eller udfyld kontaktformularen her på siden.

Har du spørgsmål?

Så lad os endelig høre fra dig

TRIFIRE er en specialiseret virksomhed, der udvikler, producerer og forhandler brandøvelsesudstyr. Vores mål er at sikre succesfulde brandøvelser, der opfylder de mange krav fra såvel professionelle og indkøbschefer som instruktører og almindelige brugere. 

Find os

Bakkegårdsvej 302 A, E
3050 Humlebæk
Danmark